
prijatno
Ova gibanica provereno uspeva svakome! Ako je ovako spremite, nema šanse da vam padne, garantujemo
Zasucite rukave i počnite sa pripremom.
Ovog jutra vam donosimo recept za gibanicu koja provereno ispada dobro.
Zasucite rukave i počnite sa pripremom.
Potrebno je:
3 jaja
150- 200 gr sira
200 ml jogurta
1/2 praška za pecivo
30 ml ulja
300 gr tanjih kora
Priprema:
Umutiti jaja, dodati jogurt, ulje, prašak za pecivo pa izjednašiti žicom. Dodati sir pa ga malo viljuškom izdrobiti.
Ponovo sve lepo izmešati. Tepsiju obložiti pek papirom ili je samo premazati. Prvu koru premazati samo uljem a posle svaku premazati nadevom. Tako 6-7 kora jednu preko druge- Uviti u rolat pa oštrim nožem poseći na rolate i redjati u pleh.
Ovo je pola mere. Ako želite još jedan rolat povećajte sve dupleo. Isečene rolate malo raširiti prstima a izmedju možete staviti po jednu koru zgužvanu i umočenu u nadev.
Pokriti korama i svaku premazati ostatkom nadeva. Odozgo pobaccajte semenke i pecite na 200 stepeni C oko 50 minuta Pred kraj pokriti folijom. Možete je okrenuti i seći slobidno vrelu Uživajte uz čašu kiselog mleka ili jogurta.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!